Frågor & Svar

Hur går det till att göra en Hårmineralanalys?


Du kan bekvämt beställ hem ett "provtagningskit" i vår webshop


Ett brev skickas till dig per post. Det innehåller ett hälsoformulär och tydliga instruktioner hur man klipper hår (ca 1 tsk) på några ställen i nackpartiet. Med hjälp av den medskickade pappersvågen får du rätt mängd. Håret lägger du i den medskickade vita hårpåsen och sänder tillbaks i det adresserade svarskuvertet.


Du behöver ha minst 1/2 cm längd och max 3 cm från hårbotten och ut. Resterande längd slänger du.

Viktigt att den längden inte är färgad eller blekt/slingad, då behöver du vänta tills du får en utväxt.


Om du vill komma till praktiken som finns i Hjo bokar du in en tid via boka direkt eller ring.


Efter ca 3 veckor kommer ditt svar antingen i form av PDF till din e-postadress eller per post om du valt detta (kryssas för i hälsoformuläret).


När du fått ditt analyssvar bokar du tid för genomgång som sker per telefon eller på praktiken.


Du kan välja att beställa endast själva analysen eller anlysen inklusive genomgång vilket är att rekommendera.

Om du endast beställt själva analysen kan du i efterväg även boka in en genomgång mot en kostnad.


I analysen finns rekommendationer på kosttillskott, desssa tittar vi tillsammans igenom pga att det ibland kan behövas regleras, därefter kan du lägga in en beställning på dessa direkt eller via vår webshopp.


Dessa produkter är specialanpassade för just Hårmineralanalysen och är tillverkade av Trace Elements inc. i Dallas, USA.

En av deras viktigaste uppdrag är att försäkra oss värdefulla kunder att varje spårnäringsämne ™ i varje näringstillskott som tillverkas är av högsta kvalitet, att den innehåller de finaste råvarorna, tillverkas under strängaste riktlinjer och har godkänts av laboratorieanalys och certifiering.
Varför ska jag göra en Hårmineralanalys?


För att återfå eller behålla balansen för optimal hälsa.  Den är en bra livsförsäkring som förebygger obalanserna som skapar problem och sjukdomar och för att balansera dig när du redan har problem för ett friskare och bättre liv.

Det finns alltid en orsak till hälsoproblem och ju längre vi väntar eller symtombehandlar problemen ju längre tid tar det att komma i balans igen.


Du får veta exakt vilken kost du bör äta just nu för att du ska må som bäst beroende på din ämnesomsättning.

Du får veta tendenser (eventuella nutida och framtida problem) som tex utmattning, depression, högt blodtryck, benskörhet, hjärt- och kärl problem, och andra risk faktorer som kan kommas väntas om nuvarande obalanser och brister kvarstår.

läs mer HÄR


Vad får man reda på av en hårmineralanalys?

Du får reda på vilken ämnesomsättningstyp du har som påverkar sköldkörteln och binjurarna, viktproblem men även andra hormonella problem som pms och övergångsbesvär.

Den visar förhållande mellan viktiga mineraler som påverkar immunförsvaret, syr/bas balans, gall- och njurfunktion och stresspåverkan mm.


Den visar även eventuella tungmetaller (gifter) som kan finnas inlagrat i kroppen tex kvicksilver som bla. kan störa sköldkörteln, ge kognitiva problem och muskelproblem.  Aluminium som har kopplats till både Alzheimers och Parkinsons.

Uran som kan ge både trötthet, huvudvärk och håravfall.

Detta är det bästa sättet att ta reda på hur din kropps inre värld ser ut och hur du kan påverka och ta din hälsa i rätt riktning för ett långt och hälsosamt liv.


Vilka ämnen mäter man med en Hårmineralanalys?

Mineraler: kalcium, magnesium, natrium, kalium, koppar, zink, fosfor, järn, mangan, krom, selen, bor, kobolt, molybden och svavel.

Spårmineraler: germanium, barium, vismut, rubidium, litium, nickel, platina, tallium, vanadin, strontium, tenn, titan, volfram och zirkonium.

Tungmetaller: antimon, uran, arsenik, beryllium, kvicksilver, kadmium, bly och aluminium.


Är resultatet av analysen tillförlitligt?

Om hårprovet tas på ett korrekt sätt är håranalysen mycket exakt. Ett ytterst sofistikerat instrument och mjukvaruprogram tillåter en omfattan­de kvalitetskontroll.


På TEI är man specialiserade på hårmineralanalyser och analyserar över 50 000 prover per år. På TEI ägnas all uppmärksamhet åt att säkerställa exaktheten hos de resultat man får fram med korrekthet.


Vem ska göra en Hårmineralanalys?

ALLA!

Ju tidigare desto bättre.

Detta är din livsförsäkring för ett hälsosamt liv.

Förebygg och förekom istället för att förekommas!


Varför ska du anlita  Feelgreater?

Pernilla J Fredeby har en lång erfarenhet och ett stort intresse av träning, kost och näring på en mycket djup nivå. Pernilla har sedan uppväxten vatit aktiv inom träning som gymnastik, friidrott, ridning, styrketräning och aerobics.

För nuvarande tränar hon styrka och yoga. I dagslägen hjäper Pernilla personer med kost, näring, träning, och levnadsråd.


Genom egen erfarenhet av vissa obalanser som depression, sköldkörtelsproblem, kvicksilverförgiftning och bulemi, som hon har blivit frisk från, har Pernilla både stor förståelse, kunskap och analytisk kunnande när det gäller att hjälpa och guida människor till bättre välmående.


Pernilla har sedan 1989 arbetat med träningsrådgivning, kostrådgivning och är specialiserad och certiferad på Hårmineralanalyser sedan 2001.