Kost/Metabolisk Typ

 Personlig specifik Kostrådgivning & Metabolic Typing


 


Kosten påverkar oss mycket mer än man ofta tror. I ett tidevarv som för de flesta kännetecknas av ett högt tempo, stress, småätande och osund snabbmat, kan den allra viktigaste åtgärden vara att hitta ett stabilt måltidsmönster.


När vi har obalans och problem med kroppen på olika sätt behöver vi gräva djupare och ta reda på den exakta perfekta kosten för dig just nu, för att du ska må så bra som möjligt men även rätta till dessa obalanser så du kan smälta maten och ta upp näringsämnen som finns i maten och ger dig optimal hälsa.


Med en god kosthållning kan du påverka din ork, hur din mage mår, förändra din vikt och mycket mer. När kroppen mår bra och hjärnan får alla näringsämnen den vill ha, så påverkas även humöret positivt och livslusten kommer fram.


Att se över kostvanor och balansera vad, när och hur man äter leder i många fall till bättre resultat.


 

Hos Feelgreater får du din kost och dina levnadsvanor analyserade. Tillsammans kommer vi överens om vad just du behöver fokusera på.


Vi erbjuder dig en inledande kartläggning av dina nuvarande kostvanor och ge dig förslag på individuell kostrådgivningsplan. Till vår hjälp har vi ett spännande kostdataprogram. Metoden hjälper dig att nå dina mål genom att äta rätt mängd mat och att få balans mellan kolhydrater, protein och fett.

Vi erbjuder också att ta reda på exakt vilka näringsämnen och vilken ämnesomsättningstyp du har genom en hårmineralanalys som du kan läsa mer om nedan.


 

Goda matvanor leder till hälsa och välbefinnande och är en förutsättning för positiv hälsoutveckling. I dag blir vi överösta av tips och rekommendationer på vad vi ska och inte ska äta, och det kan ibland vara svårt att veta vad som egentligen gäller. En kostrådgivning är därför ett viktigt steg mot en hälsosam och hållbar kosthållning. Med hjälp av vår kostrådgivare får du individanpassade tips och riktlinjer, så med en personlig kostrådgivare får du kunskap, stöd och inspiration.Hårmineralanalys


Genom hårmineralanalys får du reda på exakta näringsvärde av vitaminer och mineraler, aminosyror, enzymer.

Du får också information om vilken ämnesomsättningstyp du har just nu där du får exakt information om vilken kost som du bör äta mindre, mer eller komplettera med för att din kropp skall balansera sig snabbare.


Din ämnesomsättning regleras bl.a sköldkörteln och binjurarna, och påverkas vid stress, inflammation,

sjukdom etc.

Stress drar ut vissa näringsämnen ur kroppen och vissa påverkas att bli dominanta vilket resulterar i en obalans som stör kroppens funktioner på olka sätt. Många har en för hög ämnesomsättning, (har ej med fettförbränning i sig att göra men påverkas) som resultarar i att kroppen inte hinner ta upp de näringsämnen som finns i kosten vi äter, det kan skapa problem som blodsockerobalans, inre stress, irritation, sömnproblem, ångest, blir mer infektionskänsliga, viktnedgång etc.


När kroppen länge varit under stress vid t.ex mentalt eller/och fysiskt och vi saknar näringsämnen som behövs till att bilda energi, ha bra immunförsvar, rensa ut gifter och tungmetaller etc. så reglerar kroppen automatiskt ämnesomsättningen med att dämpas i förvar. detta gör att vi blir trötta, deprimerade, långvarigt förkylda med virus, går upp i vikt etc.


Beställ din hårmineralanalys i vår webshop.

Du är välkommen att kontakta oss vid frågor.

Din ämnesomsättning styrs av sköldkörteln och binjurarna. Vid sjukdom, operationer, trauma, pubertet, graviditet, klimakteriet, infektioner, inflammationer, virus, bakterier, stress, läkemedel, toxiner etc kan din ämnesomsättning förändras.

 

Det är viktigt att tillföra rätt näring som kan förse kroppen med vikiga komponenter som hjälper till att ta hand om olika prosesser.


När vi får en obalans och får brist på näringsämnen eller samlar in näringsämnen felaktigt pga obalanser, orkar inte kroppen med att läka. 


Exempel är olika skölkörtelsjukdomar och hormonella obalanser, viktproblem, trötthet, ångest, depression mm.


De flesta är medvetna om vad "nyttig" kost är idag men om du har en obalans mellan viktiga mineralämnen kan det innebära att den nyttiga kosten du äter, just nu inte är nyttig för dig.


Ett exempel är om du har långsam ämnesomsättning och äter nyttig kost som kål, avokado, lax, och yogurt så kan det innebära att du får sämre ämnesomsättning, blir tröttare och får magsmältningsproblem.

Om man är överviktig ansamlas fettdepåerna på nedre delen av kroppen.


Ett annat exempel är om du har snabb ämnesomsättning och äter fullkornsprodukter, paprika, persilja, spenat champinjoner, äpple mm, så kan detta göra att du får hjärtklappning, huvudvärk, sömnproblem och magproblem.

Om man är överviktig samlas fettdepåerna på övre delen av kroppen.


Det bästa sättet att ta reda på vilken ämnesomsättning du har, är att göra en hårmineralanalys. Du får reda på exakt vad du behöver äta och undvika just nu för att din kropp ska kunna balansera och läka.